Beetje uitgekeken op je vaste kook-repertoire? Maak dan eens een Koreaanse kimchi pannenkoek (Kimchijeon). Makkelijk, snel en weer eens wat anders dan een boterham of stamppotje. Dipsaus erbij en het is net alsof je in een tof Koreaans eethuisje op bezoek bent.
Als je nog nooit zelf kimchi hebt gemaakt, is deze periode daar misschien wel de uitgelezen tijd voor. Eigenlijk is het een heel simpel klusje, en daarna heb je een grote pot kimchi in je koelkast staan waar je tal van lekkere dingen mee kunt maken. Denk aan kimchi jjigae (een Koreaans stoofpotje met buikspek) en kimchi fried rice.
Maar je kunt kimchi – gelukkig – ook op steeds meer plekken kant-en-klaar kopen. Die van Thull’s vinden we erg lekker, net als die van Oh Na Mi (te koop bij Marqt). Je vindt het nu zelfs bij AH.
Zo’n kimchi pannenkoek is lekker als lunch, borrelhap of – met een salade en/of dumplings erbij – als diner.
Koreaanse kimchi pannenkoek
Meng de bloem, maizena, bakpoeder en het zout in een kom. Meng de zonnebloemolie en de eidooier erdoorheen. Voeg ook vier eetlepels koud water toe. Als het goed is, heb je nu een dik beslag.
Hak de kimchi grof en meng ‘m door het beslag, samen met het vocht en de lente-ui. Zorg dat alle ingrediënten goed zijn gemengd.
Verhit een scheut zonnebloemolie in een pan met anti-aanbaklaag op medium-hoog vuur. Voeg het beslag voor de kimchi pannenkoek toe aan de pan en verdeel het met een spatel.
Laat de pannenkoek een paar minuten bakken tot ‘ie aan één kant goudbruin is, en draai ‘m dan voorzichtig om. Laat aan de andere kant bakken tot de pannenkoek gaar en crispy is.
Roer alle ingrediënten voor de dipsaus door elkaar in een kommetje. Snijd de kimchi pannenkoek in pizzapunten en serveer met de dipsaus.
Source: Culy.nl
Комментариев нет:
Отправить комментарий