Noem het bezigheidstherapie, noem het iets om dat gapende gat in je agenda mee te vullen. Maar het is vooral ook een manier om de horeca en aanverwanten te blijven steunen. We hebben het over de culinaire online workshops die nu in no time in de steigers worden gezet. Vanuit je eigen thuisbioscoop ga je cocktails shaken, wijn proeven en frikandellen of zwarte knoflook maken.
Deze periode is uiterst geschikt om je culinaire kennis bij te spijkeren. Wij zetten de leukste online workshops voor je op een rijtje.
Deze lijst wordt regelmatig aangevuld. Tip over een leuke culinaire workshop? Mail de redactie: info@culy.nl.
Online cocktail workshops met LOCKTAILS
Vanaf aanstaande zaterdag 24 oktober krijg je thuis cocktailles met LOCKTAILS. Met dit initiatief van Botanero in Rotterdam (onlangs door Esquire uitgeroepen tot beste cocktailbar van 2020) tover je je huiskamer om tot een cocktailbar eersteklas. Botanero slaat daarvoor de handen ineen met andere cocktailbars: The Rumah (Rotterdam), Branie (Amsterdam) en The Stockroom (Groningen).
Iedere zaterdag van 21:00 tot 22:00 uur is er een online workshop, te beginnen met een lesje ‘Rum & Coke’ door The Rumah op de 24e. Op zaterdag 31 oktober duik je met cocktail- en agave-expert David Trampe in de wereld van mezcal (het is dan immers Dia de los Muertos – oftewel de dag van de doden). En zo zijn er nog veel meer gave cocktail workshops van dit gezelschap.
Voor een box met alle ingrediënten betaal je € 35,- (excl. verzendkosten). Voor twee personen is dat € 62,50. De boxen zijn op te halen bij Botanero in Rotterdam. Bestel je voor dinsdag, dan worden de boxen naar je huisadres opgestuurd. Meedoen? Even mailen naar Botanero. Kijk voor meer info op hun Instagram.
Online wijnproeverijen met wijnbar Most
Utrechters opgelet! Bij Wijnbar Most kun je nu élke zaterdag een pakket met 6 flesjes wijn van 125 ml ophalen. Dezelfde avond gaan wijnbar-eigenaren Wouter en Julian live en kun je vanuit je eigen huiskamer deelnemen aan een online wijnproeverij. Via de chat kun je al je vragen stellen.
Er wordt blind geproefd, daarna wordt de betreffende wijn onthuld. En soms wordt er zelfs ingebeld met de betreffende wijnboer voor meer achtergrondinformatie over de wijn. Leuk!
Meer info via de website van Most.
Online workshops van Meneer Wateetons
Met Meneer Wateetons kun je deze lockdown alle kanten op, qua culinaire workshops. Van frikandellen en kroketten tot droge worst, kombucha, tempeh en zelfs zwarte knoflook: Meneer Wateetons legt je in een on demand workshop (à € 7,95) uit hoe je het allemaal zelf kunt maken.
Daarnaast host Meneer ook online events, zoals een online workshop ‘maak je eigen charcuterie’ en ‘maak je eigen vega(n) kroketten of bitterballen’. Sommige daarvan zijn zelfs gratis bij te wonen.
Kijk op de site van Meneer Wateetons voor meer info over de evenementen en de on demand workshops.
Meer tips voor tijdens de lockdown:
- Tweede lockdown: bij deze restaurants kun je (opnieuw) afhalen
- Bestel-tip: het spannende smokey vega menu van Frank’s Smoke House
- Dit zijn de leukste nieuwe kookboeken van de herfst
Source: Culy.nl
Комментариев нет:
Отправить комментарий