пятница, 10 июля 2020 г.

Van voetbalclubs tot KLM: zoveel steun ontvingen bedrijven

Ook aan KLM gelieerde bedrijven als KLM Catering Services (€8,7 miljoen) en KLM Cityhopper (€2,7 miljoen) kregen miljoenen. Booking.com ontving ruim €44 miljoen, wat het bedrijf op forse kritiek kwam te staan omdat het vorig jaar nog miljarden winst maakte. Andere grote namen die steun kregen zijn HEMA (€11,4 miljoen) en Randstad (€10,7 miljoen).

Ook de voetballerij klopte bij het UWV aan. Zo staan ook KNVB (bijna €2 miljoen), Ajax (bijna €4 miljoen), Feyenoord (€1,3 miljoen) en PSV (€2,7 miljoen) in de boeken.

De bedragen zijn nog niet definitief, het gaat voorlopig alleen nog om het voorschotbedrag. Dat bedrag kan nog wel hoger of lager uitvallen na de definitieve berekening in het najaar.

Het UWV maakt de namen bekend op verzoek van minister Koolmees (Sociale Zaken). Hij beloofde de Tweede Kamer zoveel mogelijk transparantie over het gebruik van de steunmiddelen, aangezien het om publiek geld gaat. Werkgevers die NOW hebben aangevraagd hebben ook automatisch ingestemd met publicatie van de gegevens.

Met de NOW kunnen bedrijven afhankelijk van het omzetverlies maximaal negentig procent van de loonkosten vergoed krijgen. Dat hebben ruim 148.000 werkgevers in de eerste ronde gedaan. In totaal zijn daarmee 2,6 miljoen werknemers bereikt.

Source: telegraaf.nl

Комментариев нет:

Отправить комментарий