среда, 8 июля 2020 г.

Oud-advocaten kroongetuige doen aangifte tegen Peter R. de Vries

Eerder al kondigde Peter R. de Vries op zijn beurt aan een klacht bij de Deken van de Orde van Advocaten in te dienen tegen een van de advocaten wegens schending van het beroepsgeheim.

De misdaadjournalist en de eerdere verdedigers van Nabil B. kregen hoogoplopende ruzie, nadat De Vries samen met advocaat Peter Schouten bekend maakte de kroongetuige op zijn verzoek te willen bijstaan. In een interview zaterdag in het AD beschuldigde de anonieme advocaat De Vries ervan een wig te hebben gedreven tussen hem en zijn cliënt B.

Volgens De Vries schoof Nabil B. zijn advocaat daarentegen aan de kant omdat de raadsman seksueel getinte opmerkingen had gemaakt.

'Hoofd verder in de strop'

Peter R. de Vries reageerde zojuist als volgt op de tegen hem bij justitie ingediende strafklacht: „Ik zie dit als een kansloze aangifte. Ik heb alleen maar gereageerd op het feit dat de advocaat zelf zijn geheimhoudingsplicht heeft verbroken en daarbij een aantal onware en onjuiste uitspraken heeft gedaan. Die heb ik weerlegd. De huidige advocaat van de kroongetuige heeft schriftelijk namens kroongetuige bevestigd dat ik honderd procent de juiste feiten heb vermeld."

,,Ik ga zelf morgen een klacht indienen bij de Orde van Advocaten tegen de anonieme ex-advocaat. De anonieme advocaat steekt met deze nieuwe actie zijn hoofd alleen maar verder in de strop."

Geheimhouding

De Deken van de Orde van Advocaten onderzoekt inmiddels op eigen initiatief of de advocaat met het interview in het AD geheimhoudingsregels overtrad. De Orde doet ook onderzoek naar advocaat Khalid Kasem, kantoorgenoot van de zoon van Peter R. de Vries, advocaat mr. Royce de Vries. Ook Kasem zou geheimhoudingsregels hebben overtreden.

Die verdenking ontstond door een afgeluisterd telefoongesprek, waarin de suggestie klonk dat Kasem vertrouwelijke stukken zou doorspelen aan Ridouan Taghi. Kasem ontkent dit en verzocht de Deken zelf om een onderzoek.

Source: telegraaf.nl

Комментариев нет:

Отправить комментарий