суббота, 5 сентября 2020 г.

Slagveld in Tour de France: Tom Dumoulin en Bauke Mollema verliezen tijd

De etappe werd gewonnen door Nans Peters van AG2R-La Mondiale. De Fransman maakte deel uit van de vroege vlucht en sloeg een beslissende slag door in de afdaling van de Port de Balès, een col van de buitencategorie, weg te rijden bij de angstige Ilnur Zakarin van Team CCC. De Rus werd uiteindelijk vierde. Toms Skujins (Trek-Segafredo) en Carlos Verona (Movistar) finishten als tweede en derde.

Tom Dumoulin

In de groep met favorieten was het Alaphillipe die op de Col de Peyresourde het bal opende met een demarrage. Daardoor gingen de laatste knechten van Jumbo-Visma overboord en ontstond een man-tegen-man-gevecht. Daarin gingen naast Alaphilippe ook Dumoulin en Bauke Mollema ten onder. Zij verloren flink wat tijd.

Tadej Pogacar van UAE-Team Emirates werd de winnaar van de dag. Op een derde aanval van de Sloveen, die in de waaierrit van vrijdag bijna anderhalve minuut verloor, had niemand een antwoord. Het verschil op de meet met de groep van Roglic was uiteindelijk zo'n veertig seconden.

Het profiel van de achtste etappe van de Tour de France.

Het profiel van de achtste etappe van de Tour de France.

Kort

De etappe was met een lengte van slechts 141 kilometer de kortste etappe van deze Tour, maar onderweg lagen drie zware beklimmingen: twee van de eerste categorie en een van de buitencategorie.

Thibaut Pinot

Thibaut Pinot was de verliezer van de dag. De Franse kopman van Groupama-FDJ moest op de Port de Balès, op 53 kilometer van de finish lossen. Vermoedelijk vanwege rugklachten.

Pinot bezette in het algemeen klassement de negende plaats. Zijn achterstand op geletruidrager Adam Yates bedroeg voorafgaand aan de rit slechts dertien seconden.

De 30-jarige klimmer kwam tijdens de openingsdag van de Tour ten val in de massasprint — bij een snelheid van 55 kilometer per uur — en liep daarbij flinke schade op. Dagelijks moest hij zich drie uur laten behandelen om nog enigszins fris aan de start van de etappe te kunnen verschijnen.

Thibaut Pinot kan een streep door zijn klassementsambities zetten.

Thibaut Pinot kan een streep door zijn klassementsambities zetten.

Zondag

Zondag wacht het peloton opnieuw een bergrit door de Pyreneeën. Het peloton trekt dan van Pau naar Laruns. De rit is 153 kilometer lang. De scherprechters zijn de Côte d'Artiguelouve (4e categorie), Col de la Hourcère (1e), Col de Soudet (3e), Col d’Ichère en de Col de Marie Blanque. De top van die laatste col ligt op achttien kilometer van de meet.

Het profiel van de negende etappe van de Tour de France.

Het profiel van de negende etappe van de Tour de France.

Source: telegraaf.nl

Комментариев нет:

Отправить комментарий