пятница, 25 сентября 2020 г.

Rutte: mogelijk snel extra maatregelen in drie grootste steden

Rutte zei dat vrijdag in zijn wekelijkse persconferentie. De gestage nieuwe opmars van het coronavirus baart het kabinet grote zorgen. Het aantal besmettingen loopt vooral sterk op in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Ook 14 van de 25 regio's zijn al bestempeld als zorgelijk. Daar volgen zondag extra maatregelen. Deze maatregelen waren afgelopen week al ingesteld voor de veiligheidsregio's waar de grote steden liggen.

'Eigen gedrag'

De premier gaf mensen in de drie grote steden vooral het advies om dit weekend niet te denken welke nieuwe maatregel er mogelijk wordt ingesteld, maar meer: wat kan ik met mijn gedrag doen om dit te voorkomen? Het gaat volgens Rutte niet om de vraag welke maatregel effectief is maar om ons gedrag. Als iedereen zich houdt aan de maatregelen, zal de verspreiding van het virus stoppen.

Ook gaat het kabinet weer een strakker schema volgen om te overleggen met het OMT, met regio's, met de Tweede Kamer en met het publiek. Volgens Rutte is „ad-hocbesluitvorming en soms ook ad-hoccommunicatie" niet uitgesloten. „We hebben natuurlijk wel te maken met een virus dat zich niet altijd houdt aan onze eigen planning."

Source: telegraaf.nl

Комментариев нет:

Отправить комментарий