суббота, 26 сентября 2020 г.

Atalanta begint mede door goals Hateboer en De Roon met uitzege aan Serie A

Atalanta is zaterdag met een doelpuntrijke overwinning begonnen aan het nieuwe seizoen in de Serie A. Mede door treffers van Hans Hateboer en Marten de Roon won de nummer drie van vorig seizoen met 2-4 op bezoek bij Torino.

Atalanta begon, net als Internazionale, een week later aan de Italiaanse competitie, omdat het in augustus nog actief was in het afgelopen Europese seizoen. De ploeg uit Bergamo bereikte de kwartfinales van de Champions League, waarin met 2-1 werd verloren van Paris Saint-Germain.

Met Hateboer en De Roon in de basis en Sam Lammers in de slotfase als invaller ging Atalanta op dezelfde voet verder als vorig seizoen. Toen was het met 98 goals de meest scorende ploeg in de Serie A. In Turijn vielen vijf van de zes doelpunten in de eerste helft.

Torino kwam in eigen huis op voorsprong via Andrea Belotti. De spits schoot vanuit een lastige hoek knap raak na een steekbal van Tomás Rincón. Tien minuten later bogen de bezoekers dat echter om naar een voorsprong. Eerst zorgde Alejandro Gómez zelf voor de gelijkmaker. Vervolgens fungeerde hij als aangever bij de 1-2 van Luis Muriel.

Kort voor rust tilde Hateboer de marge naar twee door vogelvrij bij de tweede paal een voorzet van wederom Gomez knap binnen te volleren. Een minuut later bepaalde Belotti met zijn tweede doelpunt de ruststand op 2-3.

Marten de Roon juicht na zijn doelpunt tegen Torino. (Foto: Pro Shots)

Lammers maakt in slotfase debuut bij Atalanta

In de tweede helft herstelde De Roon na tien minuten de marge. De Oranje-international liep na een goed getimede sprint tegen een voorzet van Muriel aan en stuurde de bal uiterst nauwkeurig naar de verre hoek.

Voor zowel Atalanta als Torino was het wel duidelijk dat het duel gespeeld was. Vijf minuten voor tijd maakte de van PSV overgekomen Lammers nog zijn officiële debuut namens Atalanta, maar hij kon zijn vuurdoop niet opluisteren met een treffer.

Door de doelpuntrijke zege is Atalanta een van de tot dusver zeven ploegen, waaronder landskampioen Juventus, Napoli en AC Milan, die met een overwinning aan het nieuwe competitieseizoen zijn begonnen. Onder meer Lazio en Internazionale moeten nog wel voor het eerst in actie komen dit weekend.