пятница, 14 августа 2020 г.

Weekmenu: 7 x mediterraanse zomergerechten

Barbecue spiesjes met halloumi

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel 's een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu's. Komende week staat in het teken van de mediterrane keuken. Want in de zomer smaken mediterraanse gerechten simpelweg nóg lekkerder.

Onder de mediterraanse keuken valt een brede waaier van gerechten met veel kleuren en smaken. Kook dit weekmenu maar eens en je snapt meteen wat we bedoelen.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s

Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Gevulde tomaten met couscous, halloumi en granaatappelpitjes

gevulde tomaten
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Gevulde tomaten worden klassiek vaak gemaakt met een gehaktvulling, maar wij halen dit klassieke gerechtje voor één keer naar de Arabische sfeer. Het gehaktmengsel verruilen we voor een vulling van couscous, verkruimelde halloumi, granaatappelpitjes en verse kruiden. Superlekker.

> Naar recept: Gevulde tomaten met couscous en halloumi

Orzo met merguez, olijf, pistache en harissayoghurt

Orzo met merguez en olijf
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Deze orzo met stukjes merguezworst, gegrilde paprika, olijf, pistachenoten, sinaasappel en een eenvoudige yoghurtharissa past perfect bij de tijd van het jaar: zomers en met veel kleuren en smaken.

> Naar recept: Orzo met merguez, olijven, pistache en harissayoghurt

Caponata met gefrituurde olijven

Caponata met gefrituurde olijven
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Caponata is een zoetzure Siciliaanse auberginesalade die vaak met vis of zeevruchten geserveerd wordt. Wij maken 'm in dit recept echter helemaal vegan en vervangen de vis door gefrituurde olijven. Zo goddelijk lekker, daar heb je echt geen idee van…

> Naar recept: Caponata met kerstomaatjes en gefrituurde olijven

Lamsgehaktballetjes met labneh, granaatappel en munt

lamsgehaktballetjes
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Een bordje vol kleur: dat is nog een understatement als je naar deze lamsgehaktballetjes met labneh, granaatappel en munt kijkt. Lekker, toch? Serveer er wat Turks brood bij of een eenvoudige (rijst)salade en je zit helemaal gebakken.

> Naar recept: Lamsgehaktballetjes met labneh, granaatappel en munt

Griekse gebakken feta uit de oven met olijven (feta saganaki)

Griekse gebakken feta uit de oven
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Met deze Griekse gebakken feta uit de oven waan je je op een idyllisch Grieks eiland. Zo eentje met witte muurtjes, hemelsblauwe deurtjes, bloesembomen en de zee op een steenworp afstand. En dat gewoon in eigen land!

> Naar recept: Griekse gebakken feta uit de oven met olijven (feta saganaki)

Mediterrane barbecuespiesjes met halloumi & chorizo

Barbecuespiezen met halloumi en chorizo
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Deze barbecuespiesjes met halloumi, chorizo en jalapeño bevatten het lekkerste uit je favoriete vakantielanden. Even kort grillen op de barbecue, daarna opeten met wat uitgeknepen citroen eroverheen.

> Naar recept: Mediterrane barbecuespiesjes met halloumi & chorizo

Spaghetti vongole met bruine boter en broodkruim

culy homemade vongole bruine boter
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Er is iets tussen de combinatie delicate, luxe schelpdieren en (deels) eten met je handen dat ons ultiem gelukkig maakt. En dat gaat perfect met spaghetti vongole. Ideaal om de week mee af te sluiten.

> Recept: Spaghetti vongole met bruine boter en broodkruim

Source: Culy.nl

Комментариев нет:

Отправить комментарий