четверг, 20 августа 2020 г.

Ahoy ontslaat 40% van personeel

Het gaat bij Ahoy om een voorgenomen reorganisatie. De adviesaanvraag voor het ontslag ligt ter beoordeling bij de ondernemingsraad.

Het gaat behalve om ontslag van flexkrachten en mensen met een tijdelijk dienstverband ook om personeel met een vast contract, bevestigt het concern.

Op 13 maart dit jaar werd het complex van Rotterdam Ahoy, na de aankondiging van veiligheidsmaatregelen door het kabinet, gesloten voor evenementen. Eind juni kon een aantal activiteiten weer hervat worden, maar die hadden een zeer beperkte omvang, aldus de organisatie. Ze konden niet in de schaduw staan van de jaarlijks vijfhonderd evenementen, goed voor zo'n 1,5 miljoen bezoekers aan de Maasstad.

Volgens een verklaring van directeur Jolanda Jansen is de 'pijnlijke ingreep helaas noodzakelijk' om de voortgang van Rotterdam Ahoy zeker te stellen.

Jeugdvakantieland, jaarlijks vaste prik in Rotterdam Ahoy.

Jeugdvakantieland, jaarlijks vaste prik in Rotterdam Ahoy.

„De evenementenbranche wordt ontzettend hard geraakt door deze crisis en de toekomst is nog uiterst onzeker. We hebben te kampen met een enorm verlies, met als gevolg bezuinigingsmaatregelen om de organisatie weer financieel gezond te krijgen."

Source: telegraaf.nl

Комментариев нет:

Отправить комментарий