среда, 29 июля 2020 г.

Nationale troepen trekken zich terug uit onrustig Portland

Portland is al maanden onrustig door betogingen tegen racisme en politiegeweld, maar ook door de aanwezigheid van de nationale agenten die daar zijn tegen de wil van burgemeester en gouverneur.

De gouverneur vindt dat de troepen optreden als een bezettingsmacht en juist geweld veroorzaken. President Trump had de agenten naar Portland gestuurd om gebouwen van nationale (federale) overheden, zoals een rechtbank, te beschermen tegen betogers. De Republikein vindt de aanpak van de burgemeester en gouverneur, beiden politici van de rivaliserende Democraten, te slap.

Volgens de gouverneur verlaten de nationale agenten vanaf donderdag het centrum van Portland. In plaats daarvan komen er meer agenten uit stad en staat.

Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid benadrukt dat de federale troepen niet uit Portland vertrekken voordat er de garantie is dat „federale eigendommen niet langer zullen worden aangevallen." Verder is besloten dergelijke agenten naar meer grote steden te sturen, waaronder Detroit.

Source: telegraaf.nl

Комментариев нет:

Отправить комментарий