среда, 17 июня 2020 г.

Acht op een rij voor Bayern München

Werder leek het de ploeg van trainer Hansi Flick in de eerste helft moeilijk te maken, maar tot een treffer kwam het niet. Wel voor Bayern. Uiteraard was het Robert Lewandowski die de trekker overhaalde. De Poolse goalgetter controleerde de bal knap en het afronden was minstens zo subliem.

Der Rekordmeister had overigens wel al voor rust met tien man verder moeten gaan, toen Alphonso Davies duidelijk natrapte. Niet duidelijk genoeg voor scheidsrechter Harm Osmers, die wel een gele kaart gaf.

Zirkzee

Na rust leek het een kwestie van tijd voordat de 0-2 zou vallen, maar de lat voorkwam erger. Davies moest er nog wel af, met een tweede gele kaart. In de laatste tien minuten werd Bayern ineens vol onder druk gezet door Werder, maar dit leidde niet tot de gelijkmaker. Manuel Neuer redde in de 90e minuut nog zeer fraai.

Joshua Zirkzee, het 19-jarige talent uit Schiedam, bleef bij Bayern op de bank. Bij Werder Bremen werd Klaassen in de 84e minuut gewisseld.

Klaassen

De club uit Beieren viert zo de achtste landstitel op rij en inmiddels al de dertigste in totaal. Voor Werder en Klaassen wordt handhaving in de Bundesliga steeds moeilijker.

Bayern maakt dit seizoen ook nog kans op de hoofdprijs in de Champions League en in het Duitse bekertoernooi.

Flick

Voor de relatief onervaren Flick was het zijn eerste grote succes als hoofdcoach. Hij fungeerde in 2014 als assistent van bondscoach Joachim Löw toen Duitsland de wereldtitel veroverde in Brazilië.

Begin november zag de toekomst er voor Bayern er nog allerminst fraai uit. De clubleiding besloot te breken met trainer Niko Kovac vanwege de teleurstellende resultaten. De directie stelde Flick, de assistent van Kovac, aan als waarnemer. Hij zou aanvankelijk slechts bij twee duels op de bank zitten als technische baas. De nieuwe constructie beviel echter goed en bleek tevens succesvol.

Na twee overwinningen kreeg Flick al te horen dat hij zeker tot het einde van het kalenderjaar zou aanblijven als interim-coach. Op 22 december volgde het bericht dat de 55-jarige Duitser het seizoen mocht afmaken. Begin april ondertekende Flick zelfs een nieuw contract als hoofdcoach tot medio 2023.

Source: telegraaf.nl

Комментариев нет:

Отправить комментарий